MET EEN EIGEN MONTAGETAK IS HET PAKKET COMPLEET ÉN IN VERTROUWDE HANDEN

‘Prefab beton zit in de lift; en dat verklaart waarom de vraag naar kwalitatief hoogstaande montage steeds vaker aan ons gesteld wordt. Voor ons, als leverancier, is het van groot belang dat de montage van dezelfde kwaliteit is als de producten die we leveren. Dat we nu dus zelf ook het monteren gaan verzorgen, is een logische stap’. 

Vaste samenwerkingen

Ferdinand Flier is Algemeen Directeur van Inprebo. De onderneming uit het Overijsselse Nieuwleusen levert een breed assortiment prefab beton wand- en vloersystemen, prefab casco’s en divers overig prefab voor de woning- en utiliteitsbouw. Het bedrijf heeft vaste samenwerkingen met een flink aantal prefab beton fabrikanten. ‘Met ons uitgebreide netwerk kunnen we onze klanten optimaal bedienen’, licht Flier de handelswijze van Inprebo toe. ‘En daar hoort, naast de levering van producten, nu ook montage in eigen beheer bij’. 

NIET ALLEEN PREFAB

Begin dit jaar zag IPBM het levenslicht. ‘In prefab bouwen montage’, verklaart Ferdinand Flier de afkorting. ‘Met IPBM kunnen we voldoen aan de vraag van de aannemerij en leveranciers van betonproducten naar kwalitatief uitstekende montage. We richten ons daarbij overigens niet alleen op prefab. Ook halfnatte montage behoort tot de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan holle wanden met aangestorte kolommen of bijvoorbeeld een losse wand die in een werk gestort moet worden, breedplaatvloeren e.d. Onze mensen zijn echt van alle markten thuis en beperken zich dus niet alleen tot prefab beton’. 

VIJF PLOEGEN

Op de vraag of Inprebo zich met IPBM voor het eerst met montage bezig houdt, schudt Ferdinand krachtig zijn hoofd. ‘Zeker niet! Vanuit Inprebo verzorgden we op zeer regelmatige basis al de montage voor onze opdrachtgevers. We huurden daartoe door ons geselecteerde montagebedrijven in. Met een eigen montagebedrijf in huis, kunnen we echter nog flexibeler zijn en een opdracht volledig aanbieden: van levering tot en met montage! Uiteraard maken we nog steeds gebruik van externe montagepartijen, maar het team van IPBM -met vijf professionele ploegen buiten en vier collega’s op kantoor- zijn we goed voorbereid op een groot aantal montageprojecten’.

VANUIT DE KLANT

Ferdinand Flier leunt even achterover en zegt dan:  ‘Ik heb het al eens eerder in een interview gezegd, maar bij Inprebo zien we in de markt een toenemende behoefte aan één partij om zaken mee te doen. Niet alleen qua engineering en levering, maar ook in de daadwerkelijke uitvoering, de montage. We merken dat aannemers – terecht! -  ontzorgd willen worden; om hun werk goed te kunnen doen moeten ze kunnen vertrouwen op partners die een complete dienstverlening bieden. Inprebo heeft met IPBM nu dus echt alles in huis van engineering tot montage. En voor de werkzaamheden en dienstverlening van zowel Inprebo als IPBM geldt: we redeneren vanuit de klant en denken mee bij de inventarisatie en hoe wij daar een goede bijdrage aan kunnen leveren. Ik ben ervan overtuigd dat dit een manier van werken is die zich in de toekomst alleen maar verder zal ontwikkelen’. 

UIT DE STAL VAN INPREBO

IPBM heeft inmiddels de eerste succesvolle projecten afgerond. ‘Het eerste project betrof de montage van 20 vakantiewoningen in Balk; dat is echt een mooi referentieproject geworden!’, vertelt Ferdinand trots. ‘Ook het project van 180 woningen in Eindhoven is een mooi voorbeeld’. Ferdinand Flier heeft naast de montage van werken die door Inprebo geleverd worden, ook al de eerste ‘losse’ montage -aanvragen zien binnenkomen. Lachend zegt hij: ‘Tja, dat is het risico van het vak wanneer mensen zien dat je goed werk levert. Dan kun je maar eens zo voor een ander project gevraagd worden. Maar zonder gekheid: ik denk dat het succes dat we nu al zien bij IPBM, mede veroorzaakt wordt door de binding met Inprebo. We horen dat opdrachtgevers vertrouwen hebben: dit is niet zomaar een nieuwe montagepartij; deze club komt uit de stal van Inprebo. Dat is toch niet alleen de beste boost om te starten maar toch ook het mooiste compliment dat je kunt krijgen?’

Inprebo  -  IPBM
Postbus 58 - 7710 AB Nieuwleusen
Rollecate 65-14 - 7711 GG Nieuwleusen
T +31 (0) 529 408 300

www.inprebo.nl

 Tekst: Cick Geers | mrs.friday |  september 2021

Volg ons op LinkedIn voor informatie en updates over onze projecten, producten en ons bedrijf.

Meer weten of informatie opvragen?

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contact

Inprebo B.V.
Postbus 58 - 7710 AB Nieuwleusen
Rollecate 65-14 - 7711 GG Nieuwleusen
T +31 (0) 529 408 300
info@inprebo.nl